Z vraždy vyšetrovateľ obvinil iba 19 ročného mladíka:

09.08.2012 Sabinov

Prešovský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera (7.8.2012) obvinenie pre zločin vraždy 19 ročnému mladíkovi z obce Gregorovce, okr. Prešov.
Obvinený mal v noci z pondelka na utorok zavraždiť v obci Šarišské Michaľany (okr. Sabinov) 23 ročného muža z obce Ostrovany (okr. Sabinov). Podľa doterajšieho vyšetrovania mal obvinený viesť v utorok 7.8.2012 v čase okolo 01:50 h po ceste zo Šarišských Michalian na Ostrovany osobné auto Suzuki Vitara. V tom istom čase išli peši po tej istej ceste dvaja mladí muži (20r. a 23r.), ktorý sa vracali domov do Ostrovan. Keď prechádzali okolo farmaceutickej firmy zbadal ich obvinený, pričom s autom mal cielene zísť ku krajnici na pravej strane a nasmerovať ho na oboch mužov. Následne odzadu do nich narazil, v dôsledku čoho mladší si udrel hlavu o čelné sklo, spadol na zem a odplazil sa do priekopy na ľavej strane cesty. Staršieho náraz odhodil do priekopy na pravej strane cesty. Obvinený mal následne zastaviť auto, vystúpiť z neho a prísť k staršiemu zo zrazených, ktorého mal doposiaľ nezisteným ostrým predmetom viackrát bodnúť do celého tela. Potom z miesta odišiel. Pomoc zavolal mladší zo zrazených, ktorý prišiel k jednému z blízkych rodinných domov. Dobodaný muž utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol. Podľa predbežnej správy z pitvy mal nebohý na tele päťdesiat prevažne povrchových bodno-rezných rán a dve hlboké bodno-rezné rany v oblasti hrudníka, ktoré zasiahli životne dôležité orgány. Druhý zrazený muž utrpel ľahké zranenia s dobou liečenia a PN do 7 dní.
Obvineného policajti zadržali ako podozrivého už v ranných hodinách, pričom rovnako tak v ranných hodinách bolo zaistené aj jeho motorové vozidlo. V čase zadržania bol pod vplyvom alkoholu. Dôvodom konania obvineného malo byť odstránenie soka z dôvodu neukončenia vzťahu k dievčaťu.
Po vznesení obvinenia bol obvinený mladík umiestnený do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ na neho zároveň spracoval podnet na vzatie do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.
 

Vyberte región